Sports Photography Awards

Wat een verrassende mail vonden we vandaag in onze mailbox! Enkele weken terug was ik al heel tevreden met een nominatie voor de Sports Photograpy Award 2023 in de categorie Gymnastiek maar vandaag kwam ook nog eens de melding dat de geselecteerde foto zilver behaalde!

Acrofoto is onze belangrijkste foto activiteit die we doen uit passie en liefde voor de Acrobatische Gymnastiek waarbij we kwalitatieve foto’s maken van en voor de gymnasten (en hun ouders). Dat uit de inzending van 10 foto’s met ook heel wat beelden van de World Games in Birmingham net dit beeld werd gekozen doet ons bijzonder veel plezier!

CHÉRON Margaux | A – 11-18 jaar Meisjes Drie (GYMCLUB WAARSCHOOT vzw)
Combined routine op het Belgisch Kampioenschap A- en B-niveau in GENT (Gymfed seizoen 2021-2022)

Dat we deze foto van Margaux (die blik!) ook eerder al kozen als uithangbord op één van onze banners was dus duidelijk een goede keuze! Sportfotografie gaat hem om het vastleggen van bijzondere momenten, zowel tijdens als na de prestaties, en ja er is daar zeker en vast altijd een portie geluk voor nodig… Dat geluk kan je een beetje afdwingen door de juiste instellingen te kiezen, de juiste positie te kiezen en uiteraard altijd de focus te behouden en af te drukken op het juiste moment. En geloof me dat laatste blijft altijd uitdagend! Ik heb op wedstrijden nog steeds meer dan je denkt dat verdorie “dit heb ik gemist gevoel”. Dat is ook wat Acrobatische Gymnastie zo boeiend maakt, je komt ogen te kort om elk momentje van een routine vast te leggen… Dat dit hier mede dankzij het mooie invallende licht zo goed is gelukt en dat deze foto internationaal in de prijzen valt geeft ons extra energie en motivatie voor een volgend seizoen!

Hou je van mooie (sport)foto’s bekijk dan zeker de site van de World Sport Photography Awards en bekijk alle winnaars en/of geselecteerden!

Zoals ik eerder zij had ik 10 foto’s ingezonden, daarvan haalde ook onderstaande de selectie, een beeld genomen enkele uren voor de start van openingsceremonie op de World Games 2023 in Birmingham in de categorie Venues en Views.

Inzendingen World Photography Awards 2023.


Ook deze foto’s hadden we ingezonden maar werden niet weerhouden: