2 op 2

Net voor we een heel boeiende en drukke periode induiken vonden we opnieuw goed nieuws in onze mailbox. Nadat we eerder genomineerd waren en vervolgens zilver haalden in de World Sports Photography Awards (categorie Gymnastiek) haalden we nu eenzelfde resultaat in de International Photo Awards in de categorie Sports (Other).

Ik heb absoluut niet de gewoonte om veel foto’s in te zenden voor dergelijke wedstrijden, maar ik moet wel toegeven dat zo een “prijs” wel stimulerend werkt 🙂 Toen ik via een mailing een uitnodiging kreeg om foto’s in te sturen voor de 20e editie van de IPA (International Photo Awards) heb ik dan uiteindelijk onderstaande foto ingezonden uit mijn archief en deze ingezonden in de categorie Sports – Other. Het resultaat is opnieuw een tweede plaats, en een mooie 2 op 2 wat betreft deelnames vs. resultaten.

Ik betwijfel sterk of we dan percentage gaan aanhouden, maar ook van dit seizoen hebben we al enkele beelden die we zeker nog gaan gebruiken en we hopen er de komende weken nog enkele aan toe te voegen. Eerst op het WK Artistieke Gymnastiek in Antwerpen, vervolgens op het EK Acrobatische Gymnastiek in Varna!

Wat deze foto voor mijn overigens zo bijzonder maakt is dat het alles behalve een lucky shot was! Ik was bewust op zoek naar het contrast tussen het witte scherm en de donkere achtergrond in de zaal. Dat Pieter (de onderpartner van Helena) toevallig aan één arm een zwarte sleeve had was uiteraard een extra meevaller!

Wil je meer inspirerende beelden zien? Bekijk dan zeker de site van de Photo Awards.